Visum till Ryssland

Vi kan hjälpa dig att få ett visum till Ryssland. Du behöver fylla i en blankett samt bifoga ett foto och ditt pass. Du behöver även intyg på att du har försäkring. Dessutom behöver du mer dokumentation beroende på vilken typ av visum du söker. (Pris från 950:-)

För alla typer av visum krävs:

  • En komplett ifylld ansökningsblankett. (FYLL I BLANKETT)
  • Ditt pass, giltigt minst 6 månader efter hemkomst från Ryssland samt med minst två tomma sidor. Passet får inte vara skadat på något sätt.
  • Ett passfoto, nytaget och välliknande, i färg med ljus bakgrund.
  • Intyg på reseförsäkring (papper från ditt försäkringsbolag i original). Intyget skall vara stämplat och underskriven, samt innehålla de aktuella datum för din resa.
 

Vilket Typ av Visun söker du ?

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan
  • Turistvoucher från hotellet. Fråga hotellet om det när du bokar. (Om du bokar hotell via oss så fixar vi det)

Turistvisum till Ryssland kan du få för en vistelse på maximalt 14 dagar.

Affärsvisum - För affärsvisum behöver du följande:

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan
  • En inbjudan från ett företag i Ryssland. Inbjudan måste ha följande information:
    • Om det inbjudande företaget: Fullständigt namn på företaget, adress och skatteregistreringsnummer
    • Om dig, personen som bjuds in: Fullständigt namn, födelsedatum, kön, medborgarskap, passnummer, syfte med resan, vistelsetid samt antal inresor.
    • Inbjudan måste vara försedd med företagets stämpel och vara undertecknad av företagets VD.

Multi entry-visum:För att kunna söka multi entry-visum för 12 månader krävs att man redan haft ett affärsvisum till Ryssland under det senaste året (med stämpel i passet) samt bifogar inbjudan i original. Observera att försäkringen måste gälla under hela visumets giltighetstid (dvs ett år).

Besöksvisum - För besökvisum behöver du följande:

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan(FYLL I BLANKETT)
  • En inbjudan utfärdad av Rysslands Migrationsverk (FMS).
    • Om någon rysk medborgare eller organisation vill bjuda in dig av någon privat anledning, behöver de ansöka om det hos lokala migrationsverket i Ryssland (FMS). De kommer skriva en inbjudan som din kontaktperson får och kan skicka till dig. Du behöver bifoga inbjudan i original med din ansökan.
 

Studentvisum - För studentvisum behöver du följande:

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan
  • En inbjudan från skolan i original
  • Läkarundersökning för HIV (inte äldre än 3 månader gammal)
 

Arbetsvisum - För arbetsvisum behöver du följande:

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan(FYLL I BLANKETT)
  • En inbjudan från arbetsgivare i Ryssland (utfärdas av utrikesdepartementet i Ryska federationen, dess företrädare i Ryssland, den Federala Migrationsverket eller dess regionala organ i original.
  • Läkarundersökning för HIV (inte äldre än 3 månader gammal)
 

Transitvisum – För transitvisum krävs följande:

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan(FYLL I BLANKETT)
  • Kopia på din flygbiljett som visar att du reser via Ryssland till ett tredje land.
 

Transitvisum får man för max 3 dagar med en inresa och 6 dagar för 2 inresor

Familjevisum - För nära anhöriga (makar, omyndiga barn) till ryska medborgare som är bosatta i Sverige

  • Blankett, pass, foto, försäkring enligt ovan(FYLL I BLANKETT)
  • Inbjudan 
  • Kopia på inbjudarens ryska (internationell) pass
  • Kopia på inbjudarens svenska pass eller uppehållstillstånd i Sverige
  • Inbjudarens familjebevis från Skatteverket eller Vigselbevis
 

 

Ansökningsproceduren - steg för steg:

  1. Fyll i blanketten. 
  2. Ordna intyg på försäkring från ditt försäkringsbolag. Intyget ska vara på engelska och dina personuppgifter samt försäkringsnumret ska tydligt framgå.
  3. Bifoga ytterligare dokument
  • Turistvoucher för turistvisum
  • Inbjudan för affärsvisum och besöksvisum
  • Lägg allting i ett kuvert (blankett, pass, foto, försäkringsintyg samt ytterligare dokument) och skicka som rekommenderat brev till:
  • Framresor
  • Box 3334
     
  • 103 67 Stockholm
 

Viktigt om fotot:

Fotot ska vara nytaget och välliknande, i färg och med ljus bakgrund. Fotot ska vara ca 35x45 mm stort. Egna utskrifter på vanligt papper godtas inte. Bifoga ett riktigt visumfoto/passfoto från början för att undvika onödiga förseningar.

Viktigt om passet:

Ditt pass måste vara giltigt minst ytterligare 6 månader räknat från datumet för din hemkost från resan till Ryssland. Passet måste ha minst två tomma sidor (ett uppslag) och får inte vara skadat. Kontrollera att inte id-sidan i passet är sprucken i skarven (vanligt fel)

Ifall du har frågor är du välkommer att ringa oss på 08-242412 eller skicka ett mail till info@framresor.se